Σωματείο εργαζομένων ZΑΦΟΛΙΑ: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μαΐου

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες – οι

Η απόφαση της εταιρείας να βάλει δουλεμπορικό γραφείο με σκοπό να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της, απέναντι σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου,  συνιστά ξεκάθαρη προσπάθεια μείωσης του μισθολογικού κόστους. Άλλωστε και στο παρελθόν είχαμε κρούσματα απλήρωτης εργασίας και μειωμένων απολαβών, για τους εργαζόμενους από αυτά τα γραφεία.

Δεν τους φτάνουν αυτά που εισέπραξαν επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδοτήσεις, πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές, όσο εμείς προσπαθούσαμε με δυσκολία και δανεικά να αντεπεξέλθουμε τους μήνες που το ξενοδοχείο ήταν κλειστό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα την ακρίβεια στα τρόφιμα και στο ρεύμα  και την εντατικοποίηση  που συμβαίνει μέσα στο χώρο, με τις καθαρίστριες να κάνουν τη δουλειά και της καμαριέρας και το αντίστροφο, τους μαγείρους να κάνουν και τους τηλεφωνητές.

Η κατάργηση της θέσης του ταμπλό, η τριπλή δουλειά του σερβιτόρου, που χρειάζεται να κάνει τον ταμπλίστα, τον σερβιτόρο και τον μπαρίστα επιβαρύνουν την υγεία των εργαζομένων. Η μεταφορά  του εστιατορίου σε μη εργονομική θέση, δυσχεραίνει την δουλειά των σερβιτόρων και υπάρχει κίνδυνος εργατικού ατυχήματος.

Φαίνεται ποιος είναι ο σκοπός της διοίκησης, ή να μας αντικαταστήσουν με δουλεμπορικά ή ένας να κάνει όλες τις δουλειές. Μέχρι τότε έχουν βάλει τον προϊστάμενο του εστιατορίου να συμπεριφέρεται με ανάρμοστη συμπεριφορά και να τρομοκρατεί  τους εργαζόμενους  ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις τους και να αποδεχτούν όλα τα παραπάνω.

Εμείς σαν Σωματείο Εργαζομένων του ξενοδοχείου δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητη αυτή την επίθεση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να  συμμετέχουν στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 1 Μαΐου 2022. Όλοι στην προσυγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 9:30 στην Πλατεία Κάνιγγος και 10:30 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Με αιτήματα:

  • Να σταματήσει αυτό το «αίσχος» που γίνεται στο εστιατόριο και η δρομολόγηση της κατάργησης της θέσης του ταμία.
  • Να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης του προσωπικού μέσα από ανάρμοστες συμπεριφορές
  • Να προσληφθεί προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες
  • Καμία πρόσληψη μέσω δουλεμπορικού γραφείου
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με  αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα.